Fokkerij van Springpaarden

Proosthof richt zich op de fokkerij en opleiding van springpaarden. De enorme passie voor sport en fokkerij van eigenaar Benjamin Geysen ligt hier aan ten grondslag en vormt diens dagelijkse drijfveer om het beste uit zichzelf en de paarden te halen.
 
De afgelopen jaren is het accent steeds meer op de fokkerij komen te liggen en daarvan kunnen nu de eerste vruchten geplukt worden.
Met enige regelmaat zijn er zorgvuldig geselecteerde jonge paarden, sportpaarden of fokmateriaal beschikbaar voor verkoop.
 
Op Proosthof fokken we jaarlijks een aantal getalenteerde springpaarden. Benjamin Geysen is steeds opnieuw op zoek naar betere fokmerries, idealer hengstenkeuzes en nieuwe experimenten..
Een doorgedreven selectie en research zijn de keycomponenten van onze expertise.
Wenst U meer informatie over de springpaardenfokkerij? - Contacteer ons gerust!

Fokmerries

Een overzicht van onze huidige fokmerries...

Anarchie

Fahrenheit

Ialta

Ozzy Fest

Maritza

Incabelle

Carola Doc.

Carabella

Mapierre

Springpaardenfokkerij

 Proosthof, een fokkerij van springpaarden.

Op Proosthof fokken we jaarlijks kwaliteitsvolle springpaarden uit bewezen fokmerries.

Volgens ons ligt de basis bij de fokmerries en hun kwaliteiten. Wij trachten steeds te selecteren om zo de betere springpaarden voor de toekomst te fokken. Onder andere op kader, model, galop, vermogen, hardheid, instelling en bloedlijn wordt geselecteerd.

Ook geloven wij dat ieder springpaard een individu is, dus is het zeker niet per definitie zo dat wanneer een veulen tot een goede moeder of een populaire vader's nageslacht behoort dat het effectief een beloftevol springpaard is of zal zijn.. De continue selectie en research van de overvloedige genetische mogelijkheden en een respectvolle benadering van een potentieel springpaard kan wél de sleutel zijn tot springpaarden fokkerij succes. Het gevoelsmatige benaderen van ieder individueel springpaard en het inschatten van diens kwaliteiten en valkuilen, en daar genuanceerd mee omgaan zijn dan ook dé finesse van ons vak. Springpaardenfokkerij Proosthof doet de hele keten van creatie tot jong talentvol springpaard in eigen huis, van de intellectuele kruising hengst-merrie, tot de inseminatie, het afveulenen, het spenen, halstermak maken, leren vrijspringen, longeren en uiteindelijk eventueel ook zadelmak maken en opleiden onder het zadel.

Wenst U meer informatie over onze springpaardenfokkerij of visie? Contacteer ons gerust!

Zoekt u een goed veulen, jong springpaard of eventueel een fokmerrie... aarzel niet ons te contacteren.

 

Stammen waarmee onze fokkerij gerelateerd is op dit moment:

Holst. 884

Holst. 1859

Holst. 474A

Holst. 7673

Holst. 3389

Holst. 7709

Holst. 741

Holst. 5064

Holst. 1916

BWP prest. 22

BWP prest. 36

SF 2

SF 87

SF Loripierre

SF Phedra Rateliere

Carola Doc CZ