Benjamin Geysen

Al op jonge leeftijd kreeg Benjamin interesse in de paardensport. Op zesjarige leeftijd was hij al liever met de shetlandpony in de weer dan met zijn vrienden op het voetbalveld. Met zijn groeiende enthousiasme overtuigde hij ook zijn ouders van de prachtige paardenpassie en daarmee werd de basis voor Proosthof gelegd.

Met aanvankelijk het visier op de topsport ontwikkelde Benjamin zich tot een begenadigd ruiter. Na zijn schoolperiode rondde hij met succes de Masterclass in Deurne (NL) af en leerde hij de kneepjes van het vak kennen. In zijn tienerjaren deed Benjamin waardevolle ervaringen op bij onder meer Marc Van Dijck, Dirk Demeersman, Rob Ehrens, Rik Hemerijck en Karel Boonen. Zijn verblijf bij laatstgenoemde wakkerde de fokkerijpassie aan en vanaf dat moment is Benjamin zich gaan verdiepen in de genetica.

Met immer kwaliteit, gezondheid en goede karakters als uitgangspunt is Benjamin er de laatste jaren in geslaagd om een interessante merriestapel op te bouwen waarin de beste bloedlijnen van Europa verankerd liggen. Zijn zoektochten in binnen,- en buitenland brengen hem telkens weer nieuwe inzichten, paarden en ervaringen.

Achter de massa aanlopen is nooit zijn ding geweest, Benjamin kiest liever zijn eigen pad.

In 2010 werd het huidige domein in Vorselaar aangekocht en daar zijn alle wensbare faciliteiten voor sport en fokkerij aanwezig. De focus ligt op zowel de fokkerij als het opleiden van jonge paarden die veelal uit eigen fokkerij afkomstig zijn. De merries komen zonder uitzondering uit bewezen prestatiefamilies en de intensieve research van Benjamin stelt hem in staat om interessante aanparingen te maken.

 Naast het opleiden van jonge paarden tot een 1m40 niveau, richt Benjamin zich ook op het begeleiden en trainen van ruiters. Uit alles wat hij doet blijkt zijn grote parrie voor de paarden, sport en fokkerij. Met beide voeten aan de grond, gaat hij graag voor het hoogst haalbare.

Benjamin Geysen - Proosthof

Benjamin Geysen

Merrie in de weide

Benjamin op wedstrijd